17 april 2023 

Samen bouw je een zwembad

= Poolpro-klasse

 Iets moois bouw je samen.

Het bouwen van een zwembad bestaat uit een groot aantal en diverse werkzaamheden waar, eigenlijk altijd wel klussen tussen zitten die de klant zelf kan uitvoeren. De zwembadbouwer maakt het bad uiteraard graag zelf maar, een ander laten genieten van dit mooie vak heeft ook zijn charmes.

De Diverse fasen van zwembadbouw maakt dat de werkzaamheden prima onderverdeeld kunnen worden in onderdelen:


Grondwerk:  

  • Een onderdeel wat voor een inbouwzwembad van belang is. Samen met het nauwkeurig uitzetten van de ontgraving en meestal in samenhang met onttrekken van grondwater. De afmetingen van de ontgraving worden aangegeven per bad, voor de meeste baden nauwkeurigheid van belang vanwege het aanvullen met relatief kostbare betonproducten. Toch blijft het grondwerk een aantrekkelijke fase wat veel klanten zelf kunnen.


Fundering  

  • Per plek en per bad verschillend qua uitvoering, op een stabiele ondergrond vaak zelf goed uit te voeren mits nauwkeurig uitgevoerd. De fundering van het bad is essentieel in een langen om een lange levensduur te kunnen garanderen.


Plaatsing, stellen en aanvullen  

  • Deze combinatie werkzaamheden vraagt toch wel net om dat beetje meer, vooral het stellen en aanvullen zijn werkzaamheden waar de vakman u van kan ontzorgen. Golven in het bad maar niet in de wand is het devies.


Monteren onderdelen en leidingen  

  • Diverse optionele en essentiële onderdelen monteren volgens de door de fabrikant bijgeleverde handleiding draait de gemiddelde klusser zijn hand niet voor om. En mochten er vragen zijn willen kunnen professionals u telefonisch van advies voorzien


(Fundering) randstenen

  • Voordat de randstenen kunnen worden aangebracht dienden deze te zijn voorzien van een deugdelijke fundering om nog jarenlang een veilig beschermd bad te hebben.


Installeren technische ruimte en warmtepomp  

  • Dit is toch echt wel het paradepaardje, next-level klussen en vaak nog zichtwerk ook. De handtekening van de zwembadbouwer. Wederom zijn onze professionals bereikbaar om u advies te geven.


Aanbrengen en installeren afdekking  

  •  Vaak het laatste maar niet het minst onbelangrijk. De afdekking is toch wel hetgeen waar de levensduur en het gebruiksgemak van afhangen. Volgens de beschrijving van de fabrikant monteren en installeren om uw werk af te maken en uw bad in gebruik te gaan nemen.

Reactie plaatsen